المقادير
نص كيلو بطاطس
خمس بيضات
كيس بقسماط مطحون
معلقة ملح متوسطة
معلقة فلفل اسود
(( طريقة التحضير ))
اول حاجة لازم نعملها ان احنا نجيب البطاطس صبحة ونغسلها كويس ونحطها فى ميه لمدة ساعة تقريباً علشان تتسلق
بعد كدة نجيب البيض ونكسرة ونخلطة مع الملح والفلفل
بعد كدة نفتح كيس البقسماط المطحون ونحطة فى طبق
وبعد مالبطاطس اتسلقت نطلعها من الميه ونقشرها بشويش ونهرسها طبعاً بعد ما نحط عليها البيض والملح والفلفل
وبعد كدة نحط الزيت على النار لحد ما يقدح وبعد ما يقدح
نعمل البطاطس زى الطعمية بالظبط ونرش عليها شوية بقسماط ونحمرها
وتفدم مقرمشة وساخنة
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
المكونات
۱ كيلو كبدة طازجة شرائح /۲
۲ حبة فلفل أخضر مقطعة
فلفل أحمر حار (حسب الرغبة)
٥ فص ثوم
۱ حبة طماطم مقطعة صغيرة
۳ ملاعق كبيرة خل
عصير حبة ليمون
زيت زيتون
ملح - فلفل أسود - شطة (حسب الرغبة)
طريقة التحضير
تتبل الكبدة بالليمون والخل والملح والفلفل والشطة
يوضع الزيت على النار ويقلى الثوم قليلاً
نضيف الفلفل الأخضر والفلفل الحار (حسب الرغبة )
نضيف الكبدة
وأخيراً نضيف الطماطم المقطعة
نقلب قليلاً على نار هادئة
وتقدم
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
حبات بطاطا نصف كيلو لحم مفروم 2 بصل مفروم بقدونس مفروم فلفل اسود وملح اوراق خضراء وشرائح ليمون للزينه زيت للقلي فتات الخبز 2 بيضه مخفوقه
اولا نضع البطاطا في ماء مملح بقدر ونطهو حتى ينضج ثم نزيل القشر ونهرسه جيدا في وعاء نضع قليل من الزيت او السمن في مقلاه ونضع البصل ونقليه قليلا ثم نضع اللحم الى ان ينضج ثم البقدونس والملح والفلفل نحشي البطاطا بالحم على شكل بيضاوي ثم نغطسها في البيض ثم فتفت الخبز اخيرا يقلى بالزيت ويوضع في طبق ويزين بشرائح الليمون والاوراق الخضراء